COVID-19 RESOURCE HUB

Η εξειδικευμένη αυτή σελίδα δημιουργήθηκε με σκοπό να σας ενημερώνει ενδελεχώς και σε τακτικά χρονικά διαστήματα σχετικά με όλες τις εξελίξεις στο διαρκώς μεταβαλλόμενο ταξιδιωτικό περιβάλλον. Από την πρώτη στιγμή της εξάπλωσης του ιού Covid-19, απόλυτη προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων, των πελατών και των συνεργατών μας.

Η εξειδικευμένη αυτή σελίδα δημιουργήθηκε με σκοπό να σας ενημερώνει ενδελεχώς και σε τακτικά χρονικά διαστήματα σχετικά με όλες τις εξελίξεις στο διαρκώς μεταβαλλόμενο ταξιδιωτικό περιβάλλον.

Από την πρώτη στιγμή της εξάπλωσης του ιού Covid-19, απόλυτη προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων, των πελατών και των συνεργατών μας.

Με εχέγγυο τη μακρόχρονη εμπειρία μας στην κάλυψη των επαγγελματικών ταξιδιωτικών απαιτήσεων και τη διαχείριση τους σε περιόδους κρίσεων, συνεχίζουμε απρόσκοπτα να υποστηρίζουμε τους πελάτες μας και τα ταξιδιωτικά τους προγράμματα με 360 μεθοδολογία και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα "Duty of Care" που τους προστατεύει και τους θωρακίζει απέναντι στις σημερινές προκλήσεις. 

Εν μέσω αυτής της εποχής, είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να νιώσουν ασφάλεια και σιγουριά ξανά και θεωρούμε πως η εμπεριστατωμένη γνώση και ακριβής πληροφόρηση μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα σε αυτόν το σκοπό.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, επικοινωνούμε συστηματικά με τους αρμόδιους φορείς και σας κρατάμε ενήμερους για ό,τι νεότερο προκύπτει στον Tαξιδιωτικό Κλάδο μέσα από το παρόν  «Hub Eνημέρωσης».

Σας συνιστούμε να επισκέπτεστε τακτικά τη σελίδα αυτή, καθώς τα δεδομένα και οι επίσημοι κανονισμοί αλλάζουν διαρκώς.

Μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς! 

Για την ανοιχτή επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου της Marine Tours, πατήστε εδώ.

Marine Tours' Duty of Care

Πάντα δίπλα σας, σε ό,τι χρειαστεί.

Τώρα μπορείτε να προγραμματίσετε, να αλλάξετε ή να ακυρώσετε το ταξίδι σας, οποιαδήποτε στιγμή, επικοινωνώντας απευθείας μαζί μας. Οι Ταξιδιωτικοί Σύμβουλοι της Marine Tours βρίσκονται πάντα στη διάθεσή σας 24/7/365 –μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας– ανταποκρινόμενοι σε κάθε ανάγκη σας. 

Ώρες Λειτουργίας: 9πμ - 8μμ, ΔΕΥ-ΠΑΡ

T: 210 3712200

Επιχειρησιακές Μονάδες | Ηλεκτρονικές Διευθύνσεις

Ναυτικά & ΥπεράκτιαΤαξίδια: marine&offshore[at]marinetours.gr

Επαγγελματικά Ταξίδια: corporate[at]marinetours.gr

Consolidationμε Ταξιδιωτικά Γραφεία & Λοιπούς Συνεργάτες:: consolidation[at]marinetours.gr

 

Η Ελλάδα Καλωσορίζει τον Κόσμο

Το Υπουργείο Εξωτερικών με σχετική ανακοίνωσή του ενημερώνει για τις φάσεις σταδιακής άρσης των περιορισμών στα σύνορα και τις πτήσεις και δίνει απαντήσεις σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικό με τους κανόνες για τη νέα πραγματικότητα και την υποδοχή των τουριστών.

Συγκεκριμένα μέχρι τις 15 Ιουνίου εξακολουθεί να ισχύει ο κανόνας πως όλοι οι επισκέπτες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ακόμη και οι Έλληνες που έρχονται από το εξωτερικό, πρέπει να κάνουν τεστ και αν αυτό είναι αρνητικό οφείλουν να μείνουν σε αυτοπεριορισμό για επτά ημέρες. Εάν είναι θετικοί, οφείλουν να μείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες.

Από τις 15 Ιουνίου η μέθοδος αυτή του υποχρεωτικού τεστ και καραντίνας θα εξακολουθήσει για τους πολίτες που έρχονται από χώρες με υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού, όπως αξιολογούνται από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια (EASA).

Η λίστα ενημερώνεται διαρκώς και οι ταξιδιώτες πρέπει να ελέγχουν πριν ταξιδέψουν. Όλοι οι άλλοι ταξιδιώτες θα εισέλθουν χωρίς περιορισμούς και ενδέχεται να υποβληθούν σε δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξή τους.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Τουρισμού έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με τις 29 πρώτες χώρες που εξαιρούνται από το υποχρεωτικό τεστ και την καραντίνα.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, στην επόμενη φάση, από την 1η Ιουλίου, όλοι οι ταξιδιώτες θα υποβάλλονται πλέον μόνο σε δειγματοληπτικά τέστ κατά την άφιξή τους. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν είτε το ταξίδι γίνεται με απευθείας πτήση είτε με ανταπόκριση.

 

Ταξιδιωτικοί Περιορισμοί και Κανονισμοί

Η πανδημία COVID-19 έχει ωθήσει τις Αρχές, σε όλους τους ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως, να εφαρμόσουν συντονισμένα περιοριστικά μέτρα. Εδώ θα βρείτε χρήσιμους ηλεκτρονικούς συνδέσμους, με ενημερώσεις, αναλύσεις και αναφορές ως προς τους συνοριακούς περιορισμούς και τις σχετικές μετακινήσεις.

 

Οδηγίες για Ταξιδιώτες

Ενημερωθείτε εκ των προτέρων για όσα προβλέπονται, συμπεριλαμβανομένων των ανακοινώσεων για την εξέλιξη της πανδημίας, την ασφάλειά σας, τις προϋποθέσεις εισόδου και τις διαθέσιμες ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις.

 

Εναλλακτικές Δυνατότητες στις Αεροπορικές Μετακινήσεις

Παρά το γεγονός ότι έχουν περιοριστεί οι αεροπορικές μεταφορές σε αρκετούς προορισμούς ανά τον κόσμο, ορισμένα δρομολόγια πτήσεων πραγματοποιούνται ακόμη, μεταξύ μεγάλων πόλεων. Για να προγραμματίσετε το επόμενο ταξίδι σας, επικοινωνήστε απευθείας με έναν από τους Ταξιδιωτικούς Συμβούλους της MarineTours.

Συμβουλές & Συστάσεις

Εάν δεν διατίθενται απευθείας πτήσεις από/ προς την τοποθεσία που επιθυμείτε, ίσως χρειαστεί να:

 • ταξιδέψετε μέσω άλλου αεροδρομίου προκειμένου να ολοκληρώσετε τo ταξίδι της επιστροφής σας (μεγαλύτερα αεροδρόμια σε κομβικές πόλεις είναι πιθανότερο να διενεργούν τέτοιες πτήσεις).
 • συνδεθείτε με τον τελικό σας προορισμό μέσω κάποιας άλλης χώρας. Η εναλλακτική αυτή ενδέχεται να περιλαμβάνει κρατήσεις με περισσότερες από μία αεροπορική εταιρεία.

Εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις από την τοποθεσία σας, ίσως χρειαστεί να:

 • επικοινωνήσετε με την Πρεσβεία, στη χώρα όπου βρίσκεστε, για να εγγραφείτε στο πρόγραμμα επαναπατρισμού. Πολλές αεροπορικές εταιρείες, σε συνεργασία με διάφορες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, παρέχουν ειδικές πτήσεις για τους υπηκόους τους.
 • ταξιδέψετε σε άλλη χώρα μέσω διέλευσης χερσαίων συνόρων για να συνεχίσετε το ταξίδι της επιστροφής σας.
 • ελέγξετε εάν χρειάζεστε θεώρηση εισόδου για τον προορισμό στον οποίο θέλετε να μεταβείτε και να εξετάσετε τις διαθέσιμες επιλογές και τους ισχύοντες περιορισμούς μετακίνησης.

Σε κάθε περίπτωση, οι Ταξιδιωτικοί μας Σύμβουλοι είναι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουν, να σας υποστηρίξουν σε ό, τι χρειαστείτε και να σας προτείνουν την καλύτερη δυνατή λύση.

 

Ακυρώσεις Πτήσεων και Αποζημιώσεις

Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, ενδέχεται τα ταξιδιωτικά σας σχέδια να αλλάξουν. Για τον λόγο αυτόν, το ζήτημα των αποζημιώσεων συγκεντρώνει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες ακολουθούν τη δική τους πολιτική επιστροφής χρημάτων και επανέκδοσης εισιτηρίων, σε συμφωνία με τις τοπικές κανονιστικές διατάξεις.

Αν έχετε πραγματοποιήσει κάποια κράτηση και θέλετε να μάθετε αν μπορείτε να την ακυρώσετε ή να επιλέξετε άλλη πτήση, επικοινωνήστε απευθείας με κάποιον από τους Ταξιδιωτικούς Συμβούλους της Marine Τours.

 

Διαμονή και Συναφείς Υπηρεσίες

Ποικίλοι περιορισμοί και απαγορεύσεις έχουν εφαρμοστεί επίσης σε ξενοδοχεία και σχετιζόμενες υπηρεσίες.

Κατανοούμε πλήρως την ανάγκη σας να αλλάξετε το ταξιδιωτικό σας πρόγραμμα και είμαστε δίπλα σας για να σας δώσουμε απαντήσεις και λύσεις, για αυτό μη διστάσετε να επικοινωνήσετε σχετικά, με τους Ταξιδιωτικούς Συμβούλους μας.

 

Ναυτικοί και Μεταφορά Πληρωμάτων

Η Marine Tours, με εμπειρία 40 χρόνων στον κλάδο της ναυτιλίας, αποτελεί σήμερα τον στρατηγικό συνεργάτη της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας αναφορικά με τη διαχείριση της μεταφοράς πληρωμάτων και ναυτιλιακών στελεχών.

Στη νέα εποχή των ναυτικών και υπεράκτιων ταξιδιών, η ασφάλεια βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» και την απόλυτη προτεραιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, ενώ παράλληλα η προστασία των ναυτικών –όπως και η διατήρηση του θαλάσσιου εμπορίου– συνιστά αναπόφευκτα τον πυρήνα της καθημερινής μας επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Υπό αυτό το πρίσμα, η διαρκής παρακολούθηση των εξελίξεων, σχετικά με τις προκλήσεις και τα εμπόδια που επηρεάζουν τον ναυτιλιακό τομέα, είναι για εμάς μείζονος σημασίας.

 • Ο Διεθνής Οργανισμός Ναυσιπλοΐας (International Maritime Organization - IMO) έχει δημιουργήσει μία σελίδα με εξειδικευμένες πληροφορίες για τον ιό COVID-19, προσφέροντας συστάσεις και καθοδήγηση στα μέλη του, τους ναυτικούς και τον κλάδο της ναυτιλίας. Μάθετε περισσότερα εδώ.
 • Επιπλέον, το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (InternationalChamberofShipping - ICS) στηρίζει τα μέλη του και την ευρύτερη ναυτιλιακή κοινότητα με συστάσεις, περαιτέρω πληροφόρηση, έγραφα καθοδήγησης και χρήσιμους συνδέσμους. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
 • Βρείτε εδώ χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις αναφορικά με την λειτουργία των λιμανιών παγκοσμίως, σύμφωνα με το πρόγραμμα “World Port Sustainability Program”, ενώ για μια γρήγορη απεικόνιση των περιορισμών που ισχύουν στα κατά τόπους λιμάνια, πατήστε εδώ.
 • Η υποστήριξη της κίνησης και των αλλαγών των πληρωμάτων είναι ζωτικής σημασίας, ιδιαίτερα κατά τη δύσκολη αυτή συγκυρία. Επισκεφθείτε τη σελίδα της BIMCO εδώ για πληροφορίες σχετικά με το καθεστώς περιορισμού που ισχύει ανά χώρα για την διεπαφή πλοίου/λιμένα.

 

Covid-19 Παρακολούθηση Περιστατικών

Οι πίνακες ελέγχου που ακολουθούν, προσφέρουν στιγμιότυπα σε πραγματικό χρόνο όλων των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Χάρτης 1, Πανεπιστήμιο "Johns Hopkins" - Για προβολή από κινητό πατήστε εδώ.

Χάρτης 2, Covidvisualizer.com

 

Θεώρηση Εισόδου (Visa)

Ελέγξτε, εφόσον απαιτείται, αν διαθέτετε έγκυρη θεώρηση εισόδου της χώρας τελικού προορισμού. Περισσότερες πληροφορίες στη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών, ΙΑΤΑεδώ.

Εάν η visa σας λήγει, χρειάζεται να ελέγξετε τις ταξιδιωτικές συστάσεις της κυβέρνησης στη χώρα κατοικίας σας, αναφορικά με τον προορισμό που επιθυμείτε και να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Έκδοσης Θεωρήσεων της Marine Τours. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε και να αναλάβουμε για εσάς, εφόσον είναι εφικτό, τη διαδικασία που προβλέπεται.

 

Ερωτήσεις - Απαντήσεις για το Ταξίδι σας

1. Αν ταξιδεύω, ποιες προφυλάξεις πρέπει να λάβω για να μειώσω τις πιθανότητες να αρρωστήσω;

 • Αποφύγετε την επαφή με ανθρώπους που νοσούν.
 • Αποφύγετε να αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας με άπλυτα χέρια.
 • Πλένετε συχνά τα χέρια σας χρησιμοποιώντας σαπούνι και νερό επί τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.
 • Εάν δεν είναι άμεσα διαθέσιμο το σαπούνι και το νερό και τα χέρια σας δεν είναι ορατά βρώμικα, χρησιμοποιήστε ένα απολυμαντικό χεριών που περιέχει τουλάχιστον 60% αλκοόλ.
 • Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καθαρίζετε τα χέρια σας μετά τη χρήση τουαλέτας, πριν φάτε και μετά από φύσημα της μύτης, φτάρνισμα ή βήχα.
 • Βεβαιωθείτε ότι είστε ενημερωμένοι για όλους τους συνιστώμενους εμβολιασμούς, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων ιλαράς, παρωτίτιδας και εποχικής γρίπης.

2. Ποιος είναι ο χρόνος επώασης για την εμφάνιση της νόσου του κορονοϊού;

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προσωρινά στοιχεία, ο μέσος χρόνος από την έναρξη έως την κλινική ανάρρωση για ήπιες περιπτώσεις είναι περίπου 2 εβδομάδες και 3-6 εβδομάδες για ασθενείς που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

3. Πρέπει οι επιβάτες να φορούν μάσκα ή άλλο κάλυμμα προσώπου;

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες συνιστούν στους επιβάτες τη χρήση μάσκας, ενώ για ορισμένες από αυτές είναι υποχρεωτική. Σε κάθε περίπτωση, συνιστάται να φοράτε μάσκα εάν βήχετε ή φτερνίζεστε. Οι μάσκες είναι αποτελεσματικές μόνο όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τον συχνό καθαρισμό των χεριών με αλκοόλ ή με σαπούνι και νερό. Εάν φοράτε μάσκα, θα πρέπει να ξέρετε πώς να την χρησιμοποιήσετε και να την απορρίψετε σωστά.

Το εύρος των βασικών μέτρων, που προτείνει ο Π.Ο.Υ. ισχύει και για τους επιβάτες μιας πτήσης: Προσεκτικό και τακτικό πλύσιμο των χεριών ή τουλάχιστον απολύμανση των χεριών, αποφυγή αγγίγματος άλλων ανθρώπων, κάλυψη βήχα και φτερνίσματος κι έπειτα απολύμανση των χεριών, αποφυγή ταξιδιών σε περίπτωση αδιαθεσίας και αποφυγή επαφής με οποιονδήποτε φαινομενικά ασθενή.

4. Είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος προσβολής από ιό σε αεροπλάνο από ότι σε εμπορικό κέντρο ή σε γραφείο;

Ο αέρας που παρέχεται στην καμπίνα του αεροσκάφους είναι φρέσκος ή φιλτράρεται μέσω φίλτρων HEPA και αποτελεσματικότητας 99,97% και περισσότερο, όπως ακριβώς γίνεται και στα χειρουργεία.

5. Τι μπορώ να κάνω εάν αρχίσω να αισθάνομαι αδιαθεσία ή εμφανίσω συμπτώματα του Covid-19 ενώ ταξιδεύω;

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, όσοι αισθάνονται αδιαθεσία και υποψιάζονται πως εµφανίζουν συμπτώματα της νόσου, οφείλουν να απομονωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν αισθάνεστε αδιαθεσία πριν από το ταξίδι, τότε συνιστάται να ακυρώσετε το ταξίδι σας. Εάν πρέπει να αλλάξετε το ταξιδιωτικό σας πρόγραμμα ως αποτέλεσμα αυτού, παρακαλούμε επικοινωνήστε με έναν από τους Ταξιδιωτικούς Συμβούλους μας στη Marine Tours. Βρείτε τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας στην αρχή αυτής της σελίδας.

6. Πως θα αποφασίσω αν είναι ασφαλές να ταξιδέψω;

Αρχικά, επικοινωνήστε με τον Ταξιδιωτικό σας Σύμβουλο στη Marine Tours για να ενημερωθείτε αναλυτικά σχετικά με το θέμα. Επιπλέον, ερευνήστε τις διαθέσιμες πληροφορίες και πηγές που παρέχονται σε αυτή τη σελίδα.

Επίσης, μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τις επίσημες ταξιδιωτικές οδηγίες που εκδίδονται από την κυβέρνηση της χώρας κατοικίας σας ή στη Σελίδα του ΠΟΥ με παρακολούθηση των εξελίξεων 24/7/365. Μην παραλείψετε να ανατρέξετε στις σελίδες ενημέρωσης του κοινού στον Ιστότοπο της Ιnternational SOS.

7. Τι προβλέπεται κατά την αναχώρηση από άλλες χώρες;

Ορισμένες χώρες πραγματοποιούν έλεγχο εξόδου για όλους τους επιβάτες που αναχωρούν από τη χώρα τους. Πριν την επιβίβαση σε μια πτήση αναχώρησης, ενδέχεται να μετρήσουν τη θερμοκρασία σας και να σας κάνουν ερωτήσεις σχετικές με το ιστορικό υγείας σας και τον σκοπό του ταξιδιού.

8. Τι προβλέπεται κατά την άφιξη στην Ελλάδα;

Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες, οι επιβάτες που φτάνουν στο αεροδρόμιο της Αθήνας θα υπόκεινται σε έλεγχο ασφαλείας.

Για να βρείτε χρήσιμες ταξιδιωτικές πληροφορίες, όταν ταξιδεύετε μέσω του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», πατήστε εδώ.

 

Διαβάστε Περισσότερα:

 

Γιατί Εμάς

Συμβουλευτικές υπηρεσίες διαχείρισης ταξιδιών (TMC).
CRM (Crew Rotation Management).
Εξειδικευμένο προσωπικό στη ναυτιλία και στην διοίκηση εταιρικών ταξιδιών.

Περισσότερα...

Η Ιστορία μας

Το 1980 ιδρύθηκε, το πρώτο γραφείο της Marine Tours ξεκινώντας την λειτουργία του στην περιοχή Πειραιά. Βασικός στόχος της επιχείρησης εκείνη την περίοδο ήταν να λειτουργήσει στο χώρο των ταξιδιωτικών υπηρεσιών εξυπηρετώντας τις ναυτιλιακές εταιρείες στην ευρύτερη ζώνη του Πειραιά

Περισσότερα...

Επιπλέον Ρυθμίσεις Cookies
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να μπορείτε να απολαμβάνετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία κατά την πλοήγηση σας. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την πολιτική cookies, πατήστε εδώ.