parallax background

Βλέπουμε την υπευθυνότητα ολιστικά

Η υπεύθυνη δραστηριοποίησή μας δεν περιλαμβάνει δράσεις και εκδηλώσεις που συνδέονται με συγκεκριμένες ημέρες του έτους, αλλά επεκτείνεται στον τρόπο που λειτουργούμε καθημερινά. Διότι βλέπουμε την υπευθυνότητα ως μία αξία που πρέπει να διέπει τη σχέση μας με όλους γύρω μας, ξεκινώντας από τον πυρήνα του οργανισμού μας.

parallax background

Χώρος εργασίας

Όπως εξασφαλίζουμε μια άριστη ταξιδιωτική εμπειρία στους πελάτες μας, έτσι προσφέρουμε και μια άριστη εργασιακή εμπειρία στα στελέχη μας, αφού η πορεία μιας εταιρείας, δεν είναι τελικά παρά ένα ταξίδι προς συγκεκριμένους στόχους. Για αυτό φροντίζουμε οι άνθρωποί μας να είναι ευχαριστημένοι από την εργασία τους, να έχουν κίνητρο, να νιώθουν δημιουργικοί, να αναπτύσσονται και να προοδεύουν, επαγγελματικά και προσωπικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξασφαλίζουμε ένα περιβάλλον:

  • Ασφαλές που θέτει σε προτεραιότητα την υγεία όλων.
  • Χωρίς διακρίσεις οποιασδήποτε μορφής.
  • Με ίσες ευκαιρίες εξέλιξης για όλους.
  • Με σημαντικές επενδύσεις για την εκπαίδευση των ανθρώπων μας, την ανάδειξη και αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους.

Ηθική δραστηριοποίηση

Η αξία της ηθικής καθορίζει τη σχέση μας με όλα τα, εμπλεκόμενα στις δραστηριότητές μας, μέρη. Προάγουμε τη διαφάνεια στις σχέσεις μας προς όλους, ξεκινώντας από τους πελάτες μας. Τηρούμε με ευλάβεια τόσο την εθνική και διεθνή νομοθεσία, όσο και τις δικές μας εσωτερικές αρχές αυτοδέσμευσης και εταιρικής διακυβέρνησης. Επιλέγουμε μόνο προμηθευτές και συνεργάτες που ενστερνίζονται τα ίδια υψηλά πρότυπα ηθικής δραστηριοποίησης.

parallax background

Δράσεις με θετικό αποτύπωμα

Πέρα από τις οικονομικές προσδοκίες των μετόχων μας, ενδιαφερόμαστε ενεργά για το κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων μας, μεριμνώντας ώστε η επιχειρηματική μας ανάπτυξη να αντανακλάται και στο σύνολο.

Οι υπεύθυνες κοινωνικές δράσεις μας καλύπτουν τρεις βασικούς άξονες:

Παιδί

Είμαστε σταθερά δίπλα σε συμπολίτες μας που χρειάζονται τη στήριξή μας. Οι κοινωνικές μας ενέργειες εστιάζουν στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους, για αυτό δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη των παιδιών, που είναι το μέλλον όλων μας.

Τhodore’s Miracle

Ο Θοδωρής Nτούμας αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας με την ηρωική του αντίσταση στη σπάνια εκφυλιστική νόσο Batten από την οποία πάσχει. Σε αυτό το πλαίσιο προσφέραμε, αντί δώρων για τις γιορτές των Χριστουγέννων 2019, βραχιόλια της καμπάνιας "Theodore;s Miracles” που σκοπό έχει την οικονομική στήριξη της θεραπείας του Θοδωρή.

Make-a-Wish Greece

Στηρίζουμε πολύπλευρα τις δράσεις της οργάνωσης. Τα Χριστούγεννα του 2017 κάναμε πραγματικότητα την ευχή της 13χρονης Κωνσταντίνας να ταξιδέψει στο Βόρειο Σέλας, καθώς και δύο ακόμα παιδιών που νοσούν από απειλητικές ασθένειες, υποστηρίζοντας τον αγώνα ζωής που δίνουν καθημερινά. Τα Χριστούγεννα του 2018 αναλάβαμε την παραγωγή μοναδικών παραμυθιών του Make-A-Wish Greece , τα οποία προσφέραμε στους πελάτες και τους συνεργάτες μας.

ΦΛΟΓΑ - Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια

Υποστηρίζουμε σταθερά το Σύλλογο, με ποικίλες φιλανθρωπικές ενέργειες, όπως την προσφορά εξοπλισμού για το αναισθησιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Αγλαΐας Κυριακού.

ΠΙΚΠΑ

Κάθε χρόνο την περίοδο του Πάσχα, η εταιρεία μας ενισχύει το έργο του, μοιράζοντας στο προσωπικό της χειροποίητες λαμπάδες από τα παιδιά του Ιδρύματος.

Εκπαίδευση

Σειρά από δράσεις μας προάγουν το αγαθό της εκπαίδευσης, αφού είναι ακλόνητη πεποίθησή μας ότι αυτή διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο όχι μόνο για την ευημερία και την ανάπτυξη της ίδιας της εταιρείας, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. Η πρόσβαση στην κοινωνία της γνώσης και σε θετικά επιχειρηματικά και κοινωνικά πρότυπα, προάγει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και συμβάλλει στη συνολική κοινωνική πρόοδο.

Συνέδριο Maritime Trends

Διοργανώνουμε κάθε χρόνο, με δική μας πρωτοβουλία και χρηματοδότηση, το ολοήμερο Ναυτιλιακό συνέδριο “Trends in Crew Management” που σκοπό έχει την ενημέρωση των στελεχών της Ναυτιλίας σχετικά με τις νέες τάσεις του κλάδου και τη διάχυση καινοτομίας και τεχνογνωσίας.

Junior Achievement Ελλάδας

Έχουμε στηρίξει, μεταξύ άλλων, με πόρους για τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων τη διεθνή μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για εργαζομένους

Είναι χαρά μας αλλά και μέρος της υπεύθυνης προσέγγισής μας στην επιχειρηματικότητα, να βοηθούμε τους ανθρώπους μας να αναπτύξουν περαιτέρω τις ικανότητες και δεξιότητές τους. Για αυτό πραγματοποιούμε κάθε χρόνο έναν μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προσαρμοσμένων στις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε εργαζομένου.

Περιβάλλον

Η Marine Tours αναγνωρίζει την ευθύνη που φέρει ως οργανισμός στην προστασία του περιβάλλοντος και συμβάλλει έμπρακτα στην εξασφάλιση της ευημερίας του.

Καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι η σωστή επιλογή συνεργατών είναι θεμελιώδης πτυχή της υπεύθυνης δραστηριοποίησης, αποτελεί πάγια πολιτική μας να συνεργαζόμαστε μόνο με προμηθευτές εξίσου ευαισθητοποιημένους απέναντι στα περιβαλλοντικά ζητήματα, οι οποίοι φέρουν το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα μέσα από τη δράση τους.

Η ανακύκλωση αποτελεί κομμάτι της λειτουργίας μας, με την εγκατάσταση σχετικών κάδων στα γραφεία μας και την καλλιέργεια κουλτούρας ανακύκλωσης στους εργαζομένους μας.