1st Maritime Trends Conference – “Trends in Crew Management”

Η Ναυτιλιακή Κοινότητα έδωσε Ισχυρό παρόν στο συνέδριο 1st Maritime Trends, με τίτλο Trends in Crew Management, που διοργανώθηκε από την Marine Tours S.A και την Etihad Airways με Ακαδημαϊκό σπόνσορα το Οικονομικό Κολέγιο Αθηνών BCA, το Σάββατο 8 Ιουνίου στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Metropolitan.

Το συνέδριο συγκέντρωσε κορυφαίους ομιλητές, που χάρη στην πολυετή εμπειρία τους, απάντησαν σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν στις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελληνική Ναυτιλία. Ο κύκλος εργασιών της ημερίδας έκλεισε με την κλήρωση για μια υποτροφία (MSc in Shipping) δωρεά του Οικονομικού Κολεγίου Αθηνών BCA και απογευματινό κοκτέιλ, κατά το οποίο συμμετέχοντες, ομιλητές και διοργανωτές, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το μέλλον της Ελληνικής Ναυτιλίας σε ένα ευχάριστο κλίμα. Οι διοργανωτές φιλοδοξούν το συνέδριο να γίνει θεσμός και σκοπεύουν να επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Κωνσταντίνος Οικονόμου, CEO της Marine Tours S.A«το έντονο ενδιαφέρον καθώς και ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών στο συνέδριο αποδεικνύει ότι η Ελληνική Ναυτιλία ενδιαφέρεται για τη διαρκή επιμόρφωση των στελεχών της για να παραμένει στην αιχμή των εξελίξεων. Στόχος μας είναι η διοργάνωση του θεσμού των Maritime Trends σε ετήσια βάση, δημιουργώντας έτσι ένα κανάλι αμφίδρομης επικοινωνίας ανάμεσα στην “Ενεργό Δράση” και την ακαδημαϊκή κοινότητα». Στελέχη που παρευρέθηκαν δήλωσαν :

“ Ήταν ένα ιδιαίτερα εποικοδομητικό συνέδριο που ανέπτυξε όλα τα επίκαιρα θέματα της Ναυτιλίας Καπετάν Δήμος Ψιλλάκης Crew Manager PRIME MARINE MANAGEMENT

“Θα θέλαμε να συγχαρούμε την Marine Tours S.A γι’αυτή την πρωτοβουλία και σας ευχαριστούμε γι’αυτή την πρόσκληση. Η οργάνωση ήταν άψογη και τα θέματα επίκαιρα και σωστά επιλεγμένα.Ελπίζουμε η οργάνωση να γίνει ένας επιτυχημένος θεσμός προσφέροντας πολύτιμη γνώση στο χώρο μας “ Μalgorzata Blaszcyk -ALL SEAS MARITIME

“ Οι ενότητες που αναπτύχθηκαν στο συνέδριο καθώς και οι απόψεις που εκφράστηκαν ήταν αρκετά παραγωγικές και χρήσιμες, μιας και δεδομένου ότι κινούμαστε σε ένα συνεχές μεταβαλλόμενο σκηνικό στο χώρο της ναυτιλίας, οι όποιες αλλαγές / μεταβολές καθώς και η διαχείριση τους είναι ζωτικής πλέον σημασίας για όλους. Θα λέγαμε λοιπόν πως ήταν μια αρκετά επίκαιρη και καλά οργανωμένη ημερίδα, από την οποία αποκομίσαμε πληροφορίες και διευρύναμε τους ορίζοντες μας ωφέλιμα, και χαιρετούμε την όλη προσπάθεια της Marine Tours S . A , εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία να συνεχιστεί και στο μέλλον.” Atlantic Bulk Carriers Management Ltd.