Η Marine Tours διοργανώνει – με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του Πανεπιστημίου – το συνέδριο θεσμός στον κλάδο της ναυτιλίας, “4th Maritime Trends Conference”

H Marine Tours διοργανώνει, για 4η συνεχή χρονιά, το Συνέδριο Ναυτιλίας “Maritime Trends Conference 2016”, το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πειραιώς και θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου 2016, στο ξενοδοχείο Metropolitan.

Η φετινή διοργάνωση, με θέμα “Trends in Crew Management” , έχει ως στόχο της την επιμόρφωση των στελεχών του κλάδου, αναφορικά με τις ιδιαίτερες προκλήσεις, που επιφυλάσσει το δυναμικό περιβάλλον της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Διακεκριμένοι ομιλητές, από την ελληνική και παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα , θα τιμήσουν με την παρουσία τους τα πάνελ του Συνεδρίου.

Πιο συγκεκριμένα, o κ. George Xiradakis, Founder-Managing Director, XRTC Business Consultants, θα αναπτύξει τα τρέχοντα οικονομικά ζητήματα, καθώς και τις τελευταίες τάσεις στη χρηματοδότηση της Ναυτιλιακής αγοράς, στην ομιλία του με τίτλο ShippingFinance at Markets Bottom. Αμέσως μετά, τη σκυτάλη του πάνελ θα παραλάβει ο κ.Theodore ChouliarasPresident of the Shipping Finance Consultants UP MARITIME LONDON Ltd., ο οποίος στην ομιλία του με τίτλοThe important role of Geopolitics in the Future of the Shipping Industry θα καταθέσει τη δική του οπτική σχετικά με τον καταλυτικό ρόλο της Γεωπολιτικής στο μέλλον του κλάδου. Ο κ. Jakub Walenkiewicz, Principal Market Analyst, DNVGL, θα ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο με την ομιλία του με τίτλο Market Developments in the oil tanker and dry bulk sectors, εστιάζοντας στην ανάπτυξη της αγοράς των πετρελαιοφόρων και του ξηρού φορτίου.

Κρείσσονος σημασίας ζητήματα, αναφορικά με την ψυχολογία των πληρωμάτων κατόπιν παραμονής τους εν πλω για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς και τον βέλτιστο χειρισμό τους, θα αναπτύξει ο κ. Bengt Schager, HMON-Maritime Psychologist and part owner, Marine Profile AB, στην ομιλία του με τίτλο Human errorStresscoping and capacity for situation awareness. Στη συνέχεια, ο κ. Michael Spanos, Managing Director, Global Sustain, θα αναπτύξει τους 3 πυλώνες βιωσιμότητας της Ναυτιλίας, εμβαθύνοντας περισσότερο σε αυτόν του ανθρώπινου δυναμικού, στην ομιλία του με τίτλοSustainability Trends in Maritime”. Την αυλαία του 2ου πάνελ θα κλείσει η καJoanna Koukouli, Claims Manager, The American Club, με την ομιλία της με τίτλο Loss Prevention in Crew ManagementThe P&I Club perspectiveκατά την οποία θα πραγματοποιήσει επισκόπηση του προγράμματος ιατρικών εξετάσεων των ναυτικών, στα πλαίσια της πρόληψης κινδύνων του Αλληλασφαλιστικού Οργανισμού.

Στο τελευταίο πάνελ του συνεδρίου, ο εκπρόσωπος της Etihad Airways, κDavid Granville, Sales Opportunities Manager, θα καταθέσει την εμπειρία του αναφορικά με την επίτευξη της άριστης παροχής υπηρεσιών σε παγκόσμια εμβέλεια, στην ομιλία του μετίτλο What does a Global Supplier really meanto you?”.

Οι σύνεδροι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον κ. Konstantinos PoulisPhD General Manager Epsilon, σχετικά με την ευημερία των πληρωμάτων εν πλώ εν μέσω της οικονομικής κρίσης, στην ομιλία του με τίτλο Crew Welfare and the Economic Crisis .

Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την ομιλία με τίτλο  Flag Manning and Crew  του κ. Michalis Pantazopoulos Senior Vice President LISCR ( Hellas S . A . , ο οποίος θα εστιάσει στον τρόπο, με τον οποίο η σημαία και οι κανονισμοί που αυτή συνεπάγεται, ασκούν επιρροή στις προδιαγραφές πληρωμάτων και σε συναφή ζητήματα.

Aξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στο Συνέδριο προσφέρεται εντελώς δωρεάν (με απαραίτητη προϋπόθεση την προηγούμενη εγγραφή), ενώ μία εκ των ναυτιλιακών εταιριών θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει, για λογαριασμό ενός στελέχους της, μια υποτροφία για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ναυτιλιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά, σχετικά με το πρόγραμμα, καθώς και να ανατρέξουν στα βιογραφικά σημειώματα των ομιλητών.