Ανοιχτή Eπιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Marine Tours, Κωνσταντίνου Οικονόμου, για την Επιχειρηματικότητα και τη Νέα Εποχή στα Επαγγελματικά Ταξίδια

Αγαπητοί μας Συνεργάτες,

Εύχομαι, πρωτίστως, το μήνυμά μου να σας βρίσκει γερούς και δυνατούς μπροστά στο ξεκίνημα της νέας σεζόν.

Η καθημερινότητά μας έχει αρχίσει δειλά-δειλά, να αποπνέει αέρα «κανονικότητας», όπου το «αρνητικό» πλέον θεωρείται…το νέο «θετικό»! Οι συζητήσεις γύρω από την καταπολέμηση της πανδημίας, πολλές. Οι θέσεις ακόμη περισσότερες. Η πραγματικότητα όμως είναι μία: Η ζωή μας έχει μπει ξανά σε τροχιά επανεκκίνησης. Και μπορεί ο δρόμος να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αλλά χάρη στην επιστήμη και τα επιτεύγματά της μπορούμε να ελπίζουμε ότι η περίοδος της μεγάλης αβεβαιότητας και ανασφάλειας έχει παρέλθει.

Για πρώτη φορά μετά τον Μάρτη του 2020, νιώθουμε πως το μέλλον μας δεν ετεροκαθορίζεται. Και αυτό από μόνο του είναι μία νίκη! Έχουμε και πάλι το τιμόνι στα χέρια μας, συμβάλλοντας ο καθένας από πλευράς του και όλοι μαζί συλλογικά, στο κατά πόσο γρήγορα θα πάρουμε πίσω, όσα μας στέρησε η πανδημία.

To όπλο μας δεν είναι το εμβόλιο, αλλά ο εμβολιασμός. Αυτή η συλλογική πράξη ευθύνης για το καλό της ζωής, της υγείας, της εργασίας, της οικονομίας. Και αν τα παραπάνω μπορεί να ακούγονται κάπως «κλισέ», σας διαβεβαιώνω πως καθόλου δεν είναι, ειδικότερα για έναν Κλάδο σαν τον δικό μας, τον Ταξιδιωτικό. Γιατί κανένας άλλος Κλάδος δεν αντιμετώπισε με τέτοια σκληρότητα τις συνέπειες του κορονοϊού και κανένας άλλος Κλάδος δε συνέδεσε τη μοίρα του, τόσο άρρηκτα, με την πορεία του παγκόσμιου εμβολιαστικού προγράμματος.

Σήμερα, ο μαζικός εμβολιασμός παραμένει το πιο ισχυρό μέσο αναγέννησης της αγοράς μας, αλλά και της επιχειρηματικότητας γενικότερα. Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη να επανασυνδεθούν με τον κόσμο, να ταξιδέψουν, να διαδράσουν φυσικά με άλλες επιχειρήσεις, να γίνουν και πάλι εξωστρεφείς, καθώς η εξωστρέφεια οδηγεί στην ανάπτυξη.

Πριν από 14 μήνες, με το μερικό άνοιγμα των συνόρων, υποσχεθήκαμε πως «Μπορείτε να βασιστείτε σε εμάς» και το κάναμε πράξη. Σήμερα, στις νέες ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου, ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας: Παραμένουμε δίπλα στους οργανισμούς και τους ανθρώπους τους, με την ίδια συνέπεια και φροντίδα. Με ταξίδια αξιόπιστα, αποτελεσματικά και προπάντων ασφαλή. Ταξίδια που δίνουν ώθηση στο όραμα των επιχειρήσεων και συμβάλλουν στην εκπλήρωση των στόχων τους. Αυτή είναι η δέσμευσή μας.

Σε αυτό το «ταξίδι» προς την ανάκαμψη συνεχίζουμε μαζί.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Οικονόμου
Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Marine Tours