Η Marine Tours – με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πειραιώς – διοργανώνει το συνέδριο-θεσμό πλέον στον κλάδο της ναυτιλίας “3rd Maritime Trends Conference”

H Marine Tours, ο κορυφαίος ταξιδιωτικός οργανισμός στην Ν.Α. Ευρώπη, διοργανώνει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς – Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών, το Συνέδριο ΝαυτιλίαςMaritime Trends Conference 2015, που θα διεξαχθεί στις 09 Μαΐου 2015 στο ξενοδοχείο Metropolitan.

Η φετινή διοργάνωση με θέμα “Trends in Crew Management” έχει ως στόχο της την επιμόρφωση των επαγγελματιών της Ναυτιλίας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και την ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις ιδιαίτερες προκλήσεις στο δυναμικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της Ναυτιλίας.

Διακεκριμένοι ομιλητές από την ελληνική και παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα θα τιμήσουν με την παρουσία τους τα πάνελ του Συνεδρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Nikos PanagiotopoulosManaging Director at Barry Rogliano Salles (BRS), θα αναπτύξει τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στην αγορά μεταφοράς εμπορευμάτων και ξηρού φορτίου, στην ομιλία του με τίτλο“Outlook for the Tanker and Dry Bulk Markets” ενώ ο κ.Theodore ChouliarasPresident of the Shipping Finance Consultants UPMARITIME LONDON Ltd. , στην ομιλία του με τίτλο “Shipping Cycles & Access to the 2016 sources of Shipping Finance”, θα καταθέσει τη δική του οπτική σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις στη χρηματοδότηση της παγκόσμιας Ναυτιλίας.

Κρείσσονος σημασίας θέματα για την παγκόσμια Ναυτιλία όπως οι επιδημίες, οι πόλεμοι καθώς και το μείζον ζήτημα του ενεργειακού αποτυπώματος,  θα αναπτυχθούν μέσα από τα αντίστοιχα πάνελ“War, Piracy and Disease: Legal and Practical issues of trading in complex environments” με ομιλητή τον κ. Stephen Askins, Tatham-Macinnes LLP, “Health Care Onboard: Prevention and timely assistance practices” με ομιλήτρια την κα Vivian Andria, Managing Director at Med Solutions International και“Positive actions for a sustainable maritime environment” με ομιλήτρια την κα Helena Athoussaki, Chief Strategist and CEO IMAREM, αντίστοιχα.

Οι εκπρόσωποι της Etihad Airways, κ.κ. Joost Den Hartog, Vice President Europe David Granville, Sales Opportunities Manager, θα καταθέσουν την πολύτιμη εμπειρία τους αναφορικά με την επίτευξη της άριστης εξυπηρέτησης πελατών, στην ομιλία τους με τίτλο “Flying Reimagined”.

Οι σύνεδροι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον κ.Phil Parry, Chairman of Spinnaker Global Ltd, σχετικά με την επιρροή εναλλακτικών εργαλείων και τεχνικών στην κινητοποίηση των πληρωμάτων, στην ομιλία του με τίτλο “Crew Motivation: The Money Myth and Quality Shipping”.

Ο διακεκριμένος επιστήμων και διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Πανεπιστημίου Πειραιά, Dr.Eleftherios Thalassinos, θα αναλύσει την σημασία των σπουδών και ιδιαίτερα των Μεταπτυχιακών, στην δημιουργία υπεραξίας εντός του χώρου εργασίας αλλά και στη διαμόρφωση ποιοτικής επαγγελματικής σταδιοδρομίας, στην ομιλία του με τίτλο “Graduate studies in Shipping and Professional Development”.

Η αυλαία του Συνεδρίου θα κλείσει με την ομιλία Facing intangible problems: The case of Crew Cost & Psychological problems on board” του πεπειραμένου στη διαχείριση πληρωμάτων κ. Dimitrios Spyropoulos, Captain (Eng) HN (Ret), ο οποίος θα αναπτύξει το ενδιαφέρον ζήτημα της αντιμετώπισης ψυχολογικών θεμάτων των πληρωμάτων εν πλω καθώς και το αντίστοιχο κόστος αυτών.

Aξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στο Συνέδριο προσφέρεται εντελώς δωρεάν (με απαραίτητη προϋπόθεση τη προηγούμενη εγγραφή), ενώ μια εκ των συμμετεχουσών εταιρειών θα κερδίσει μία υποτροφία για ένα Μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Msc in Shipping” στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών.

Στο site του Συνεδρίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά σχετικά με το πρόγραμμα καθώς και τα βιογραφικά σημειώματα των ομιλητών.

xorigoi2015